Noutăţi

2 octombrie 2020

Discuții la nivel înalt privind principiile de bază ale Regulilor Pieții Energiei Electrice în Republica Moldova.

Pe 24 septembrie, a avut loc reuniunea în format online al reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Î.S. “Moldelectrica” cu experții Secretariatului Comunității Energetice și reprezentanții NEK “Ukrenergo”.

În cadrul şedinţei au fost discutate subiecte precum progresele realizate privind alinierea legislației naționale la acquis-ul european, implementarea regulilor pieţei energiei electrice şi obiectivele stabilite în Foaia de parcurs.
În timpul discursului, domnul Veaceslav Zastavneţchi, vicedirector general ÎS “Moldelectrica”, a menţionat despre pașii care îi întreprinde ÎS Moldelectrica în scopul integrării pieței energiei electrice, soluționarea devieri neprevăzute și echilibrarea. Totodată, domnul Zastavneţchi a subliniat despre crearea unui grup de lucru pentru elaborarea şi implementarea Regulilor pieţei energiei electrice.

Experții Secretariatului au reiterat importanța unui angajament în aplicarea reformelor de piață, care vor continua să apropie Ucraina și Moldova de colegii săi din ţările UE și de Comunitatea Energetică.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului EU4Energy și reflectă progresul obținut în implementarea reformelor în sectorul electroenergetic al Republicii Moldova. Obiectivul pe termen lung al acestui proiect este îmbunătățirea fiabilității aprovizionării cu energie, transparenței în domeniul achiziției de energie electrică și, ca urmare, reducerea prețurilor pentru utilizatorii finali.

Ultima modificare: 18.04.2024